Wil je ook werken als Welzijnscoach?
Ben jij iemand met hart voor de gezondheid van anderen én oog voor het ondernemerschap? Iemand die passie heeft voor het ondersteunen van een ander, behoefte heeft aan afwisselend werk en ruimte wil om zichzelf te ontwikkelen? Dan is werken als welzijnscoach zeker iets voor jou! 

Inhoudelijk
Als welzijnscoach​ maak je voor je cliënten iedere dag het verschil. Je levert een bijdrage aan de verbetering van de levenskwaliteit, door in te spelen op de steeds groter wordende vraag naar persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding en gezondheid. De werkingsmechanismen van het menselijk lichaam en hun onderlinge samenhang zijn de basis van de advisering. Daarnaast geef je in begrijpbare taal uitleg over micronutriënten zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren die deze werkingsmechanismen kunnen ondersteunen.


Als welzijnscoach werk je zelfstandig, en houd je je bezig met voeding, suppletie, algemeen welzijn en ondernemerschap. Ook is werken als welzijnscoach interessant voor professionals in de gezondheidszorg die in hun dagelijkse werk worden geconfronteerd met vragen hierover. Bijvoorbeeld voor mensen met een eigen praktijk gericht op vitaliteit, sportprestaties, huidverzorging en gewichtsbeheersing. Ook personal trainers en sportcoaches, gewichtsconsulenten of mensen die werken in een natuurvoedingswinkel kunnen (part-time) aan de slag als welzijnscoach Daarnaast komen welzijnscoaches voort uit de groep van recent afgestudeerde of laatste-jaars ambitieuze studenten van de opleidingen Fysiotherapie, Sportkunde, CIOS, e.d.; zij kunnen onder bepaalde voorwaarden hun carrière starten als welzijnscoach!

Vooropleiding
​Er is geen verplichte vooropleiding vereist om als welzijnscoach aan de slag te gaan. Iedereen die beroepsmatig graag meer wil weten over de werking van het lichaam, en de waarde van voeding en supplementen, kan het werk als welzijnscoach zich eigen maken. Een leergierige houding, ambitie om voor jezelf te werken en een bovengemiddelde interesse in het menselijk functioneren zijn wel een must. 

Welzijnscoach Academy
Wetenschappelijke studies vormen de basis voor het werk als  welzijnscoach. Je wordt van studiemateriaal voorzien en verdiept je hier op je eigen tempo in, om zo
 de volgende onderwerpen behandelen: lichaam en voeding, 

bloedsuiker, macro- en micronutriënten, spijsvertering, energiesystemen en sportprestaties, stress en burn-out, immuunsysteem en intoleranties, supplementen en werkzame stoffen, angst en hormoonstelsel, communicatievaardigheden en het adviseren van cliënten, praktijkvoering, persoonlijke aandacht en ontwikkeling. 

Geïnteresseerd?
Indien je enthousiast bent en meer informatie wilt, neem dan spoedig contact op via het contactformulierLet op! Vanwege het interactieve karakter en de persoonlijke begeleiding van welzijnscoaches is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.